maanantai 5. maaliskuuta 2012

Autobahn / Jimi Tenorin valokuvanäyttely 8.-28.3


 "Aloitin tämän projektin sattumalta. Olimme yhtyeeni kanssa keikkareissulla ja pysähdyimme pissatauolla. Näin tien laidassa kaksi muumioitunutta supikoiraa. Ne näyttivät mielestäni abstrakteilta maalauksilta. Päätin aloittaa kuvaamaan niitä suuren formaatin kameralla ja printata niistä jättisuurennoksia. Kuvaan kaikki kohteet suoraan ylhäältäpäin, jotta kuvat näyttäisivät mahdollisimman maalausmaisilta ilman perspektiiviä."
 
Näyttelyllään Tenor haluaa herättää keskustelua siitä, miten me kohtelemme ympäröivää maailmaa.

"Miljoonia eläimiä jää autojen alle vuosittain maailmanlaajuisesti. Itse asiassa monia lajeja on helpompi nähdä teillä kuolleina, kuin mitenkään muuten. En ole koskaan nähnyt elävää mäyrää, mutta tien varsilla kuolleina olen nähnyt monasti. Suurinta osaa ihmisistä eivät kuolleet eläimet mootteriteiden laidoilla haittaa. Ne ovat osa jokapäiväistä elämää. Moottoriteitä ja niiden aiheuttamia kuolemia vastaan ei ole mielenosoituksia. Ilmeisesti jos maksimi-ajonopeutta tiputettaisiin 80 kilometriin tunnissa, eläimiä ei kuolisi läheskään niin paljon. Eläinten on vaikea ymmärtää suurempia nopeuksia kuin 80km/h. Toistaiseksi kukaan ei ole ehdottanut ajonopuksien pudottamista tuolle tasolle. Tai ei ainakaan eläinten suojelun takia. Energian säästämiseksi kyllä."

"Muusikkona vietän paljon aikaa moottoriteillä. Mielestäni kovaa ajamisessa ei ole mieltä. Suurin osa matkustusajasta menee kuitenkin liikenneruuhkissa kaupungista lähtiessä ja palatessa. Autot ja liikenne ovat tuhoamassa planeettaamme. Eläinten yliajot ovat tämän kehityksen sivutuote. Ihmisiä on enemmän ja enemmän ja millekään muulle ei tunnu jäävän tilaa."

Galleria Kingi Kongi / Vaasankatu 15, Helsinki / avoinna ke-su klo 12-18

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti